“Er de nye toppidrettsutøverne virtuelle?”

Når ble det egentlig toppidrett å spille videospill? I store deler av verden regnes nå data- og videospilling som idrett og ‘gamere’ kalles ‘virtuelle idrettsutøvere’. Konkurranser i videospilling er blitt e-sport. Grovt sett finnes det tre kategorier av e-sport: (1) strategispill (som Star Craft og League of Legends), (2) spill som simulerer analog/fysisk idrett (FIFA, NBA, NHL) og (3) skytespill (såkalte ‘First person shooters’ som Counter Strike og Fortnite). Strategispillet League of Legends (LoL) er en av de mest populære spillene med 100 millioner individuelle spillere i 2018. Blant spillene som simulerer idrett er FIFA mest populært med sine 45 millioner spillere, men størst av alle troner skytespillet Fortnite med over 250 millioner spillere. De mest anerkjente utøverne kringkaster seg selv mens de spiller, på plattformer hvor de kan snakke med sine fans mens de spiller. Noen av dem har globale følgerskarer på størrelse med fanbasen til rockestjerner. 

Don’t Stop Here

More To Explore

spellan skade csgo roster

Thank you, Spellan!

Today marks a day of change for SKADE’s CS:GO roster.  We have had a fantastic journey with our lineup so far and Teodor “SPELLAN” Nikolov

Read More »

Soltinn Veidimadr, PUBG

We’re always on a lookout for a challenge across various disciplines that are not in our current pool. After a lot of constant evaluation, we

Read More »